Despre mine

 

Activitate politică

Cristina Vasii-0361Sunt tânăr politician, cu speranţe și aspirații mari, și îmi doresc o schimbare în bine în ceea ce privește „a trăi în România”. Simt că această evoluţie este în puterea noastră şi cred cu putere că factorii esenţiali ai transformărilor pe care ni le dorim şi de care avem imperioasă nevoie sunt acţiunile, implicarea şi iniţiativele fiecăruia dintre noi.

 

Promovez această idee, care a stat la baza implicării mele în politică, încă din anul 2001, când, la varsta de 16 ani, mi-am început activitatea în cadrul organizaţiei PNL din Constanţa, al cărei membru am devenit doi ani mai târziu, la împlinirea vârstei majoratului. De-a lungul acestei perioade, am participat la o serie amplă şi variată de evenimente şi campanii în cadrul partidului.

Începând cu anul 2013, organizaţia a devenit din ce în ce mai activă şi mai numeroasă. Am simţit atunci, alături de colegi, că este momentul schimbării şi că împreună putem crea un viitor. În urma implicării, devotamentului şi a eforturilor depuse, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, în luna decembrie 2014, am fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Municipale de Tineret Constanţa.

Activitate profesională

 

În primii ani de la terminarea studiilor universitare, activitatea mea profesională a fost preponderent desfăşurată în domeniul bancar şi al vânzărilor, iar în anul 2011 m-am reorientat către agricultură. Odată cu schimbarea domeniului de activitate am urmat un masterat în Administrarea Afacerilor în cadrul Universite D’Auvergne Clermont Ferrand – Franţa, pentru a putea contribui activ la dezvoltarea companiei în care lucram.

Principala mea activitate este legată de bunele practici agricole din punct de vedere al legislaţiei naţionale cât şi internaţionale. De asemenea, sunt preşedinte al Grupului Tehnic Naţional de Lucru Global G.A.P. (standard internaţional de bune practici agricole), grup care transmite informaţii cu privire la adaptarea, interpretarea şi traducerea standardului Global G.A.P. în România, şi oferă consultanţă specializată pentru fermieri.

 

Priorităţile mele

 

Pe parcursul acestor ani am descoperit nenumărate probleme în legislaţie şi în aplicarea defectuoasă a acesteia, motiv pentru care îmi doresc să contribui la îmbunătăţirea şi dezvoltarea practicilor agricole din România, la evoluţia agriculturii, ce deţine un mare potenţial de dezvoltare economică. Agricultura pentru țara noastră deține un rol foarte important asigurând atât hrană pentru populație, cât și un mare potențial de dezvoltare economică.

 

Totodată sunt constănțeancă 100%, motiv pentru care îmi doresc cu putere ca orașul în care am crescut și în care locuiesc să redevină un punct important pe hartă atât din punct de vedere turistic cât și economic. Ultimii ani au dus Constanța către involuție, administrația a distrus aspectul orașului și potențialul de dezvoltare. Acum este, din păcate, un oraș trist și anost, în care valorile și cultura au fost uitate, în care cetățenii sunt prizonieri ai administrației locale. Constănțenii astăzi au ajuns să își cerșească dreptul la un trai decent, la un trai de nivelul unui oraș european. Constanța reprezintă un punct strategic al României, cu mare potențial economic, turistic și cultural, al căror valori le putem pune în prim plan.

 

Îndrăznesc să rămân o luptătoare şi îmi voi concentra eforturile pentru a promova o altfel de politică, o politică deschisă şi de acţiune, cu viziune limpede şi loială, bazată pe proiecte şi programe concrete.

La acest proces vă invit să-mi fiţi alături, pe voi, toţi cei care credeţi că schimbarea poate şi va fi realizată prin eforturi constante, susţinute şi ambiţioase!

 

Ion C Brătianu: „Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”.