Constănțenii au nevoie de SPORT

Avem nevoie de sport, în orice formă a lui, fie el de performanță sau de masă.

Avem nevoie de sport pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

Avem nevoie de sport, dar unde să îl practicăm?

Fie că ești elev, student, tânăr, adult sau pensionar, în Constanța anului 2017 variantele disponibile pentru a practica sport sunt foarte limitate. Dacă îți permiți financiar, atunci poți practica unele sporturi în cadrul unor asociații sportive private sau, dacă nu, poți risca să îți rupi picioarele prin parcurile din oraș sau în curțile puținelor școli care nu sunt închise.

Ne-am bucurat cu toții de succesul Simonei Halep și Academiei de fotbal Gheorghe Hagi, pe care sunt convinsă că mulți constănțeni îi admiră și pe care visează să îi egaleze în performanță (ei sau copiii lor). Ceea ce s-a constatat ulterior a fost faptul că succesul lor se datorează și unei investiții financiare enorme la care autoritățile locale sau naționale nu au contribuit aproape deloc, dar care nu au ratat ocazia să puncteze mediatic.

În același timp, avem în Constanța asociații care, la fel, pe fonduri private, promovează din ce în ce mai activ această necesitate de a practica sport prin activități destinate tuturor categoriilor de vârstă. Un exemplu ar fi Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor. Ceea ce le-ar fi foarte util atât organizatorilor cât și celor care își doresc să practice sportul sunt TERENURILE DE SPORT fără de care nu își pot desfășura activitatea. De aceea am despus în luna aprilie un proiect pentru demararea procedurilor de reamenajare a tuturor terenurilor de sport aferente unităților de învățământ din Constanța. Consider că prin această reamenajare și deschiderea porților curților școlilor în afara orelor de curs vom contribui considerabil la îmbunătățirea contextului actual. Practicarea sportului și jocurile în curtea școlii vor deveni atractive pentru copii, iar părinții vor susține această activitate deoarece copiii lor se vor juca într-un mediu ferit de pericole majore.

Expunerea de motive a proiectului poate fi vizualizată aici.

sursa foto: Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor – proiect Sănătate prin Sport desfășurat la Școala Gimnazială nr.12 B.P.Hașdeu în luna octombrie 2016

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.