Cum îmi doresc eu să fie Constanța?

După cum deja știți, sunt constănțeancă 100%, motiv pentru care îmi doresc cu putere ca orașul în care am crescut și în care locuiesc să redevină un punct important pe hartă atât din punct de vedere turistic cât și economic. Ultimii ani au dus Constanța către involuție, administrația a distrus aspectul orașului și potențialul de dezvoltare. Acum este, din păcate, un oraș trist și anost, în care valorile și cultura au fost uitate, în care cetățenii sunt prizonieri ai administrației locale. Constănțenii astăzi au ajuns să își cerșească dreptul la un trai decent, la un trai de nivelul unui oraș european.

Cum vreau să fie orașul meu natal?

Iată câteva dintre cele pe care le văd eu esențiale:

Vreau o Constanța curată, nu numai prin prisma contractului de salubrizare, ci vreau să am coșuri de gunoi pe strada, unul la fiecare 100 de metri, vreau să nu îmi mai stropesc hainele din cauza noroiului când merg pe strada pe ploaie, vreau să nu mai existe clădiri în paragină transformate în depozite de gunoaie.

Vreau o Constanța verde, cu parcuri și grădini îngrijite.

Vreau o Constanța pusă în valoare, cu clădiri luminate a căror arhitectură să fie evidențiată și apreciată, cu monumente protejate și semnalizate corespunzător.

Vreau o Constanța circulabilă, cu locuri de parcare și trotuare și străzi practicabile, cu semafoare sincronizate și trafic fluid.

Vreau o Constanța activă, cu evenimente culturale, festivaluri și serbări.

Vreau o Constanța sigură, în care nu ne este teamă să mergem pe stradă din cauza animalelor fără stăpân sau a cerșetorilor.

Vreau o Constanța înfloritoare, în care econonomia și afacerile să se dezvolte și pe alte ramuri decât cafenele și restaurante, care să fie o atracție pentru investitori.

Vreau o Constanța la adevărata ei valoare!

image

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.