Un concurs de dragul bombelor de presă, organizat de Clinica ISIS

! Și a început a 6-a ediție a competiției „Zece oameni de valoare” ai Constanței, organizată oficial de către Clinica ISIS… Așa se numește, fără suparare. Tot respectul pentru cadrele medicale, dar din păcate, de fiecare dată pare că, pe spatele credibilității lor și a altor oameni respectați din municipiu, se găsesc unii, care să încerce să tragă foloase de imagine. Și nu de oricare, ci unele electorale.

Tot am încercat să adopt poziția omului credul și înțelegător, dar ce se vede cu ochiul liber nu mă lasă să fiu așa de indulgentă.

Nu ar fi primul an în care  competiția pare gândită, din prima clipă, pentru a favoriza anumiți candidați. Dacă vă uitați în urmă câți apropiați, sau chiar membri ai PSD, au primit patalama de oameni de valoare, pe lângă cei care chiar meritau, veți înțelege repede la ce ma refer. Dar anul acesta s-au întrecut pe sine inventatorii de valori urbane. Unii din candidați nici nu au fost întrebați dacă vor să se înscrie în această cursă, puși probabil de umplutură, ca să iasă la număr de-o competiție cu iz politic.

Și pentru că tot erau de umplutură, și pentru că nu i-au contactat, evident că cei băgați la gramadă nu au avut parte de o prezentare, fie ea cât de scurtă, pentru a le da posibilitatea să fie votați pentru ceea ce au făcut și ceea ce sunt în orașul Constanța. Fireste că un asemenea gest, este un afront la imaginea publică a candidaților. Oricare ar fi ei. E ca și cum v-ați trezi nominalizați la competiția Miss și Mister Mamaia, fără să vă fi dorit, sau să vă propus cineva acest lucru. Sigur, altfel, poate măgulitor, dar gestul ascunde, firește, un interes. Îl putem înțelege ușor și din procedura de vot.

În urma multiplelor reclamații și critici primite de organizator pe durata edițiilor anterioare, procedura de vot se presupune că s-a îmbunătățit pentru a fi evitată frauda… Însă nu este nici pe departe aproape de realitate. Anul acesta a fost introdusă o procedură de autentificare pentru a putea fi validat votul. Corect până aici. Însă a fost păstrat filtrul de IP. Ce face filtrul de IP?! Blochează posibilitatea mai multor utilizatori de a vota, atât timp cât sunt conectați la aceeași rețea. Acest lucru înseamnă că indiferent de faptul că eu și încă 10 de colegi de birou ne-am autentificat în contul oamenidevaloare.ro, noi fiind conectați pe aceeasi rețea wifi a sediului, nu putem vota toți ci doar primul. Vi se pare fair-play?! Mie nu!

Altă procedură ciudată este cea prin care este permis votul o dată la 24 de ore, adică eu pot vota în fiecare zi pe durata concursului… cu condiția, repet, să fiu pe altă rețea decât o altă persoană care votează de pe contul personal. Cum să interpretez asta?! Dacă îmi fac timp zilnic la aceeași oră să îi ofer un vot candidatului preferat înseamnă că acesta este un om de valoare al orașului nostru sau pur și simplu sunt loială unei echipe de guerilla-online?

Pentru moment cam atât, dar cu siguranță voi reveni cu noi mențiuni privind aceasta minunată competiție!

Spor la vot!

 

Văsii Cristina

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.