Facebook feed

cristina.andreea.vasii
18th of martie 2019 11:56 AM
Meanwhile in Romania...
Message image
cristina.andreea.vasii
17th of martie 2019 07:48 AM
#EtimpulRomaniei #26mai #sieuvotez #PNL
cristina.andreea.vasii
14th of martie 2019 03:00 PM
Rares Bogdan: E timpul României!
cristina.andreea.vasii
6th of martie 2019 02:08 PM
#15martie
cristina.andreea.vasii
3rd of martie 2019 07:12 PM
cristina.andreea.vasii
1st of martie 2019 03:50 PM
cristina.andreea.vasii
24th of februarie 2019 08:00 AM
Lipsită de viziune și strategie, administrația PSD îndatorează municipiul dând impresia că investește în dezvoltare. În realitate tot ceea ce face este să se chinuie să supraviețuiască de la un an la altul lăsând Constanța să se degradeze.
Unde sunt locurile de joacă promise? De ce avem orașul plin de câini fără stăpân? Unde sunt investitorii aceia despre care s-au tot spus povesti? Unde sunt arta și cultura orașului? Unde sunt sistemele moderne de colectare a deșeurilor? Și lista poate continua cu multe multe puncte...
cristina.andreea.vasii
21st of februarie 2019 04:33 PM
cristina.andreea.vasii
19th of februarie 2019 09:12 AM
Via Bola Bogdan

ℹ️Cea mai mare campanie de consultare publică și implicare civică, desfășurată vreodată în România, trece aproape neobservată la noi în Constanța. Așa că am nevoie de ajutorul dvstră pentru a o face cât mai cunoscută și pentru a contribui, pe cât putem, cu propria viziune, la dezvoltarea orașului.🇹🇩

⚠️Principiul este unul simplu: această selecţie are loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale transmisă către primăriile reşedinţă de judeţ, consiliilor judeţene şi prefecturilor din ţară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice de infrastructura, cu impact metropolitan🏡

❗Astfel , constănțenii sunt invitați să aleagă cele mai importante investiții pentru oraș și zona metropolitană, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!", care se desfășoară până la data de 22 martie 2019. Până atunci, cetățenii din #Constanța și zona metropolitană sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașului lor, votând online proiectele propuse, în ordinea de priorități pe care o consideră fiecare. Votarea se face aici (selectaţi în prealabil oraşul Constanța), mutând proiectele în funcție de peferințe: https://kwiksurveys.com/s/e7k9afsk
↗️P.S. După nici o lună de zile, peste 65.000 de chestionare au fost completate. Orașele Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov având peste 7,000 de cetățeni care au răspuns, domină clasamentul 👏 👏 👏. Deci cetățenii unora dintre cele mai dezvoltate orașe din România au înțeles importanța acestui proiect și a investițiilor care ar urma în votului lor, tocmai pentru că la ei este ceva obișnuit să beneficieze de astfel de proiecte pe fonduri europene.
↗️P.S. 2: Proiectele propuse sunt de anvergură și nu implică micro-management sau cele care sunt de competența exclusivă a autorităților locale (deci nu vorbim de parcuri, parcări, asfaltări, locuri de joacă, etc). Banca Mondială în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) şi cu sprijinul autorităţilor publice locale a identificat această serie de proiecte cu impact metropolitan care ar putea fi realizate sub coordonarea acesteia.
Message image
cristina.andreea.vasii
14th of februarie 2019 08:52 PM
↗️ #PNL majorează alocațiile copiilor de la 1 martie! Amendamentul secretarului general al PNL, Robert Sighiartau, privind majorarea alocației pentru copii a fost votat de parlamentarii PNL și de majoritatea senatorilor și deputaților.

ℹ️ Alocația pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani crește de la 200 de lei la 300 de lei! Alocația pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani crește de la 84 de lei la 150 de lei!

↗️ În 2015, tot PNL reușea dublarea alocației pentru copii!
#OpozițieTemeinică #OpozițieArgumentată #OpozițieSerioasă #sepoate #rezultate
Message image
cristina.andreea.vasii
14th of februarie 2019 02:26 PM
„Proiectul ”Tu decizi pentru Constanța!” va da este un pas important pentru constănțeni, care vor hotărî în mod direct cum se va cheltui banul public prioritizând investițiile orașului în funcție de nevoile și percepția fiecăruia. Vom responsabiliza astfel cetățeanul să se implice în mod direct și constructiv în viața orașului, punându-și amprenta în modul în care va arăta și se va dezvolta Constanța. Din birourile primăriei, viața orașului se vede altfel, în timp ce constănțenii de rând se lovesc zi de zi de problemele și lipsurile ”cetății”. Îi invităm pe cetățeni să se implice și să contribuie decisiv la schimbarea în bine a orașului nostru”, a spus deputatul liberal, Bogdan Huţucă, președinte al PNL Constanța.
cristina.andreea.vasii
13th of februarie 2019 07:33 AM
cristina.andreea.vasii
6th of februarie 2019 12:33 PM
↗ Partidul Naţional Liberal este singurul partid care are și forța să susțină instituțional alegerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef la Parchetul European.

#PNL va face toate demersurile necesare ca aceste alegeri să se încheie cu succes, astfel încât România să aibă reprezentant într-o poziție atât de importantă la nivel european!

➡✍ Vă invităm și pe voi să semnați această petiție.
cristina.andreea.vasii
1st of februarie 2019 01:19 PM
poate ca nu va cădea gardul azi, mâine sau poimâine, dar nici nu trebuie așteptata o tragedie înainte de a fi luate măsuri. (Ref. la articolul anexat)

Copiii, odată intrați pe poarta școlii, trebuie sa se afle intr-un mediu sigur, lipsit de pericole. Prin pericole ma refer atât la persoane rău intenționate cât și la riscul de accidentare. Copiii sunt cetățeni ai acestui oraș, iar administrația publica locală trebuie sa se asigure ca aceștia trăiesc și își desfășoară activitățile într-un mediu sigur, civilizat și că beneficiază de facilitățile necesare pentru un minim de confort: spații necesare desfășurării procesului de învățare, spații de recreere și spații pentru desfășurarea activităților sportive.
Din păcate in prezent școlile din Constanta se confrunta cu multe probleme. Câteva dintre problemele cele mai des întâlnite ar fi:
- gardurile și porțile de acces degradate
- curtile și accesoriile pentru activitățile sportive degradate sau absente
- tencuiala și izolația exterioara degradate
- tâmplărie veche
- instalația de termoficare degradata
- laboratoare cu dotări foarte vechi sau absente
- sali de sport degradate, in unele cazuri inexistente.
cristina.andreea.vasii
1st of februarie 2019 01:06 PM
profile picture
cristina.andreea.vasii
1st of ianuarie 2019 02:36 AM
La mulți ani!
cristina.andreea.vasii
23rd of decembrie 2018 04:59 PM
cristina.andreea.vasii
22nd of decembrie 2018 11:05 AM
Dragii mei, vă doresc să aveți parte de sărbători liniștite și fericite alături de cei dragi vouă.
#CrăciunFericit!
Message image
cristina.andreea.vasii
12th of decembrie 2018 11:45 AM
Noroi și bălți sau nori de praf. Asta primesc unii constănțeni in schimbul unor taxe plătite la nivel de zona centrală. Dacă ar exista măcar un pic de interes, pana la momentul la care se va asfalta s-ar putea turna măcar piatra pe aceste ulițe astfel încât sa nu fie nevoie de echipament special. In afara de asta, stiati ca strada pictor Stefan Darascu poarta numele unui pictor pe care de fapt îl chema Nicolae Darascu?! Este de-a dreptul incredibil cum se fac unele lucruri in Constanta, iar asta nu se mai poate numi incompetenta și #indolenta din partea celor care au in responsabilitate administrarea orașului.
cristina.andreea.vasii
1st of decembrie 2018 07:43 AM
La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, constănțeni!!
"I. Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea Națională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre.

II. Adunarea Națională rezervă teritoriilor sus indicate autonomie provizorie până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal.

III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:

⚠️Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.

⚠️Egală îndreptățire și deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.

⚠️Înfăptuirea desăvârșită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieții publice. Votul obștesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporțional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, județe ori parlament.

⚠️Desăvârșită libertate de presă, asociere și întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omenești.

⚠️Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăților, în special a proprietăților mari. În baza acestei conscrieri, desființând fidei-comisele și în temeiul dreptului de a micșora după trebuință latifundiile, i se va face posibil țăranului să-și creeze o proprietate (arător, pășune, pădure) cel puțin atât cât să poată munci el și familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potențarea producțiunii.

⚠️Muncitorimei industriale i se asigură aceleași drepturi și avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.

IV. Adunarea Națională dă expresie dorinței sale, ca congresul de pace să înfăptuiască comuniunea națiunilor libere în așa chip, ca dreptatea și libertatea să fie asigurate pentru toate națiunile mari și mici, deopotrivă, iar în viitor să se elimine războiul ca mijloc pentru regularea raporturilor internaționale.

V. Românii adunați în această Adunare Națională salută pe frații lor din Bucovina, scăpați din jugul Monarhiei austro-ungare și uniți cu țara mamă România.

VI. Adunarea Națională salută cu iubire și entuziasm liberarea națiunilor subjugate până aici în Monarhia austro-ungară, anume națiunile: cehoslovacă, austro-germană, iugoslavă, polonă și ruteană și hotărăște ca acest salut al său să se aducă la cunoștința tuturor acelor națiuni.

VII. Adunarea Națională cu smerenie se închină înaintea memoriei acelor bravi români, care în acest război și-au vărsat sângele pentru înfăptuirea idealului nostru murind pentru libertatea și unitatea națiunii române.

VIII. Adunarea Națională dă expresiune mulțumirei și admirațiunei sale tuturor Puterilor Aliate, care prin strălucitele lupte purtate cu cerbicie împotriva unui dușman pregătit de multe decenii pentru război au scăpat civilizațiunea de ghiarele barbariei.

IX. Pentru conducerea mai departe a afacerilor națiunei române din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, Adunarea Națională hotărăște instituirea unui Mare Sfat Național Român, care va avea toată îndreptățirea să reprezinte națiunea română oricând și pretutindeni față de toate națiunile lumii și să ia toate dispozițiunile pe care le va afla necesare în interesul națiunii.” #Centenar
Message image