Se întâmplă în Constanța

Din 2010 Primăria Constanța, nepăsătoare la nevoile cetățenilor

În cartierul Dacia, zona Școlii Gimnaziale nr.12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, vizavi de sediul Uniunii Turco Tătare din România, de cel puțin cinci ani de zile, locuitorii din blocul LV45 din strada Partizanilor fac sesizări continuu către Primăria Constanța și Polaris M Holding cu privire la efectele produse de amplasarea necorespunzătoare a containerelor de colectare deșeuri și a focarului de infecție provocat de acestea.
La acestea se adaugă și comportamentul inadecvat al mai multor persoane care locuiesc în barăci pe strada Semănătorului și care, în mod constant, își fac „cumpărăturile” din containerele de gunoi.

Așa cum se observă și din fotografii, containerele pentru colectarea deșeurilor nu sunt îngrădite sau protejate, accesul la conținutul acestora fiind atât la dispoziția oamenilor, cât și al animalelor fără stăpân, care răscolesc deșeurile menajere și le împrăștie afară. Astfel, zona din fața scărilor și grădinilor din fața blocurilor s-a tranformat într-o mare groapă de gunoi. Mirosurile degajate de aceste deșeuri menajere sunt deseori insuportabile.

Este inadmisibil să locuiești înconjurat de gunoi în centrul Constanței!

Până la momentul de față nu a fost primită o soluție din partea instituțiilor abilitate contactate de către asociația blocului, singura reacție fiind cea din partea firmei Polaris, care colectează zilnic deșeurile, iar pe timp de vară uneori de două ori pe zi, doar dacă este solicitat de către locatari.

Având în vedere că actualul primar interimar al municipiul Constanța, Decebal Făgădău, nu a ținut audiențe în ultima perioadă, locatarii din blocul LV45 nu au putut comunica direct această problemă, insistând prin a face sesizări și solicitări scrise către Primăria Constanța, la care nu au primit niciun răspuns.
Este evident faptul că soluții există, începând cu îngrădirea containerelor, instalarea unui sistem hidraulic de coborâre a containerelor sub nivelul solului și până la relocarea acestei zone de colectare, dar se pare că problema cetățenilor din acea zonă nu reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța, dacă nu a fost remediată din 2010 și până în prezent!

În ceea ce privește persoanele care privează locuitorii cartierului Dacia de condiții normale de trai, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică și Direcția de Asistență Socială ar trebui să efectueze de urgență o vizită de lucru în teren pentru a lua măsurile necesare rezolvării problemelor generate de indivizii care locuiesc pe strada Semănătorului: poluare fonică, poluarea mediului, locuințe insalubre, condiții de trai neadecvate atât pentru minori, cât și pentru adulți.

În concluzie, solicit mass-media locală și națională să intervină prin mediatizarea acestei probleme pe care Primăria Constanța o ignoră de mai bine de cinci ani, punând în pericol sănătatea umană și traiul decent al constănțenilor.

 

cartierul dacia1 cartierul dacia2 cartierul dacia3

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.